Avui ens ha tocat fer una breu història de la fotografía i els passos que s'han seguit fins arribar a la fotografía digital actual.
LA FOTOGRAFÍA:
El que coneixem com a fotografía nèix com a resposta a la inquietud de l'ésser humà de registrar el seu context de la manera més exacte i instantàni possible.
Va ser a l'antiga Grècia on va sorgir la preocupació per trobar una explicació del fenomen lumínic. Això va conduir als filòsofs a observar els efectes de la llum en totes les seves manifestacions. Aristòtil va dir que els elements que constituïen la llum es traslladaven dels objectes a l'ull de l'observador amb un moviment ondulatori.
EVOLUCIÓ:
1.La càmera obscura:
Aristòtil per confirmar la seva teoria va explicar-ho d'aquesta manera:
"Es fa passar la llum a través d'un petit forat fet en una habitació tancada per tots els costats. A la paret oposada al forat, es formarà la imatge del que es trobi davant ".
Leonardo da Vinci i Alberto Dürer van emprar la càmera fosca per dibuixar objectes que en ella es reflectien. A partir d'aquest moment es va utilitzar com a eina de dibuix i pintura.
La càmera fosca renaixentista tenia les dimensions d'una habitació. Això va ser necessari perquè el pintor pogués introduir-s'hi i dibuixar des del seu interior el que es reflectia.
És important recordar que la imatge a l'interior aquesta invertida, de manera que el dibuixant havia de ser molt hàbil per fer les correccions necessàries en copiar la imatge sobre el paper.
Per aconseguir que la imatge es formés calia que l'orifici fos molt petit, en cas contrari la qualitat de la imatge no podia ser molt nítida ni detallada.
imatges:
imatges:
2.Neixen els objectius:
Al segle XVI un físic napolità, Giovanni Battista Della Porta, va anteposar a l'orifici una lent biconvexa (lupa) i amb ella va obtenir més nitidesa i lluminositat a la imatge.
Aquest avanç va marcar el principi del que avui coneixem com l'objectiu de la càmera, el qual permet la captura d'imatges a diferents distàncies i angles obtenint com a resultat imatges nítides i lluminoses.
imatge:
3.Capturant la imatge:
A la fi del segle XVI els humasn sabíem com funcionava una càmera però no sabíem com podíem capturar i guardar la imatge.
A principis del segle XIX, el científic francès Nicéphore Niepce va obtenir les primeres imatges de fotos. Al començar les seves investigacions, necessitava vuit hores d'exposicions a plena llum del dia per obtenir les seves imatges.
Encara que la fotografia més antiga que es conserva és una imatge obtinguda el 1826 fetn servir una cambra obscura i un suport químic de sals de plata.
imatge:
4. El daguerreotip
En 1839 Louis Daguerre va fer publicar el seu procés per a l'obtenció de fotografies que es basava en el Daguerrotip, que resolia alguns problemes tècnics del procediment inicial de Niepce i reduïa el temps que es necessitava d'exposició.
1835 Jacques Daguerre (francès) que era el soci de Niepce, aconsegueix dos anys després de la mort d'aquest la reproducció d'una imatge sobre una làmina de coure (exposat durant 30 minuts), amb ajuda d'uns vapors de mercuri.
Per aquests temps el Daguerrotip era molt popular ja que era molt útil per als retrats, i estava molt de moda entre la classe mitjana burgesa de la Revolució Industrial. És un fet que gràcies a l'enorme demanda d'aquests retrats, molt més barats que els pintats, la fotografia va ser impulsada enormement.
imatges:
5. Cambra per a les masses
George Eastman va ser fundador de l'Eastman Kodak Company i inventor del rotllo de pel·lícula, que va substituir la placa de vidre, amb això va aconseguir posar la fotografia a disposició de les masses. El rotllo de pel·lícula seria també necessari per a la invenció del cinema, ja que el seu ús es trobava en les creacions dels pioners del cinema com Thomas Edison, els Germans Lumière i Georges Méliès.
tota l'informació:
No hay comentarios:
Publicar un comentario