domingo, 2 de diciembre de 2018

Tendències fotogràfiques


La feina d'avui tracta de fer recerca sobre Nous fenoments d'imatges que ha sorgit en els últims anys.


  • Fotografia d'impacte
Aquest tipus de fotografía està interessat en la veritat i busca imatges que ressonaran en nosaltres i faran destacar els esdeveniments que ocorren al món. El periodismo té una gran base en la fotografía d'impacte, tracta de despertar la consciencia del món. Aquesta tendencia és gràcies a que ara tenim un fácil accès a càmeras i això ens permet documentar els esdeveniments més importants.

  • Perfectes estranys


Aquesta tendencia surgeix gràcies a que tothom té un telèfon amb una càmera d'alta qualitat a la mà. Això 
ha fet que canviem la perspectiva des de la qual enfoquem la fotografía al carrer. Trobem models en gent orfinària que ens podem trovar al dia a dia, són més propers.




  • Expressió artística a través del viatge
En els últims anys, la moda de viatjar ha incrementat moltíssim, aleshores juntament amb aquest creixement, ha augmentat també la fotografía al viatge. 
Està apareixent tambè l'idea de "viatjar en furgoneta", se suposa que la gent escapa de les seves llars torna en busca de les seves arrels. També, quan la gent explora llocs remots


  •  Fotografía inexpressiva
S'ha convertit en una manera perfecta d'expressar allò que tenim davant, just davant del nostre nas. És atractiva i desconcertant, fotos crues i sense filtres. Després del bum de les xarxes socials i les seva intenció de perfecció, la gent comença a penjar imatges naturals i reals.

  • Selfies
Aquesta moda fa anys que la tenim entre nosaltres i es que ha arribat a formar part de la Real Academia Espanyola. Hi ha selfies mundialment conegudes com la de la Ellen a una gala dels Oscars. Un simple gest de canviar la cara i que enfoqui a un mateix ha causat furor i ara ja no existeixen mòvils que no tinguin dins aquest tipus d'imatge.

  •  Menjar


Una de les modes més destacades és postejar una foto del momento en el que menges i normalment s'ornamenta d'una forma artística perquè sembli més impresionant allò que has demant i sigui més impactant. Normalment són extrems: o menjar ràpid a grans quantitats o amanides enormes que impresionen molt.

  • El moviment


La moda dels Gifts sembla que segueix sent molt vigent, perquè és una forma de comunicar-se divertida i a més dona una aire més moder a l'imatge.






Pràctica laboratori analògic i digital

La feina d'avui tracta dèxplicarquin és el procés de revelat químic de les fotografíes (materials, habitació fosca, cubes...) des de la foto al negatiu del rodet fins a la fotografía en paper. Llavors fes el mateix per la fotografia digital. També les seves semblançes i diferències.

Primer de tot, començem definint què és el revelat.
El revelat és el procès que pot afectar a la fotografía. Té dues possibilitats, un procès analògic i digital.
Té un procès bàsic:
Primer, un cop tens la foto feta i a la pel.lícula li ha impactat la llum, el primer que has de fer és fixar-ho.
Has d'anar a una cambra roja. Allà treus la carcasa, el negatiu i la poses dins d'un material estinyador i així es fixarà. Un cop això hagi succeit l'imtage és fixara.
Resultat d'imatges de revelado de fotos

Un cop tens això, esculls el suport físic on voldras l'imatg, el format (foto carnet, póster...) Aquests fulls están tractats per ser foto sensibles.
Agafes un projector de llum, poses llum al mig i aleshores et sortira positiu. A partir d'aqui pots jugar moltíssim i fer un Photoshop cassolà.

D'altre banda el revelat digital, té dos camins: in off i el normal.
















































Resultat d'imatges de impresion de fotos

En aquest procès necessites impresores industrials per plasmar grans cartells publicitaris, pancartes… Cal que l'imatge tingui la mateixa calitat en píxels ja que gastaras moltíssim i requereix d'una elevada cantitat d
 píxels.
Passa per un procés amb diferetens impresores que van plasmant un color diferent fins que acabem tenint el resultat òptim que esperavem.
Es semblant a les impresores que podem tenir a casa però amb tamanys més asequibles.


Les semblançes que trobem és que al final tot serveix per plasmar una imatge i voler transmetre un missatge. Els dos requereixen d'una gran producción i esforç.

En quant a diferències doncs un procés és molt més manual i l'altre és de manera industrial. Amb els dos pots aplicar Photoshop i tot i que és més eficient digitalment de forma manual pots trastejar més.


































































Resultat d'imatges de revelado de fotos
      VS       Resultat d'imatges de impresion de fotos