jueves, 1 de marzo de 2018

Anàlisi de publicitat

Per practicar la teoria de publicitat hem d'analitzar tres anuncis i veure les seves característiques. Aqui van els que jo he escollit:

ANUNCI 1

https://youtu.be/fu9syut01HY


  • Quin producte és? 
L'empresa American Tourister es dedica a vendre maletes, motxilles... Métodes de transport per anar de viatge o per la teva ciutat. L'empresa anunciadora es la própia marca.

  • Quin és el target?
L'anunci està ple de gent jove, aleshores es centra en aquesta edat, adolescents i young adults. Des dels setze fins al quaranta. Tan homes com dones no hi ha problema. El nivell econòmic seria mitjà alt, perquè són bastant caras. I la personalitat dels clients seria aventurera, que vulgui viatjar, viure experiències noves, que vulgui desconectar un cap de setmana...
  • Quins recursos publicitaris apareixen?
Utilitzen l'exageració quan surten tots volant i van d'un país a un altre. Volen dir-te que així viatjaràs molt i l'estona de trasnport es passarà volant.
També els diferents eslògans, t'inspiren i et donen ganes de sortir de casa i moure't. 
Utilitzen molts colors vius i cridaners perque et fixis, perquè els veiem moderns i divertits.
Al aparèixer tanta gent t'estan dient que tothom utilitza el seu producte i que l'utilitzis per no quedar-te enrere.
  • Què ens vol vendre en realitat?
En realitat ens venen l'idea de veure món, viatjar. Viure noves experiències i ser feliç.


ANUNCI 2

https://youtu.be/vJyZj5iAp6Q


  • Quin producte és?
Es tracta de l'anunci de la loteria nacional de Nadal que es fa cada any. La gent participa per guanayar diners. És una tradició.
La productora és l'estat Espanyol i com posa a l'imatge, dirigit per Alejandro Amenábar.

  • Quin és el target?
El target va cap a gent adulta, gent que volgués invertir els seus diners en això i no en alguna cosa que vol comprar-se al moment. Per tant ficaria des dels trenta fins als setanta anys. El nivell econòmic serian doncs de tots els nivells, perquè és barata i tothom participa. La seva personalitat hauria de ser gent que té molts somnis, que vol més diners, que vol deixar de treballar, que utilitza això per veures amb amics i intercanviar els números...
  • Quins recursos publicitaris apareixen?
Els recursos que aparèixen són jugar amb les persones i el "i si em toca?", el mai poder-se quedar amb el dubte. Al ser un anunci poc habitual als típics de cada any, fa que desconnectis del que t'estan venent. 
També utilitzan la caracterització, perquè la noia de l'anunci és una actriu que va fer una
 peli que va triunfar molt fa uns anys (el club de los incomprendidos), a més la tècnica del paralel.lisme, perquè quan l'anunci acaba, torna a fer la història del principi. Que la noia apareix al planeta, es troba la parella...
  • Que ens volen vendre en realitat?
En realitat ens venen els diners, els somnis que podries complir amb tots els diners. El deixar de treballar, el ser "lliure".


ANUNCI 3

https://youtu.be/XFsZ6BO4LU0


  • Quin producte és?
Es tracta d’unes galetes. Característiques perquè la galeta és de chocolata i l’interior és de color blanc. L’anunci l’ha produït la pròpia empresa d’oreos. 
  • Quin és el target?
El target és cap a infants. Perquè al representar contes doncs els nens si fixen més, però tot i així hi ha un nombre molt elevat d’adolescents que en consumeixen. Seria un producte de nivell econòmic baix-mitjà i en aquest sentit va dirigit als pares perquè són els que tenen els diners i decidiran qui si ho compran. I va dirigit a persones creatives. Que els agradi i els cridi l’atenció allò que és diferent. 
  • Quines só les tècniques utilitzades?
Les tècniques usades son la personificació, per els contes quw representen. També l’ús d’un jingle perquè no se’t tregui del cap. I a més també utilitzan un eslògan.
Els colors, son molt pastels, i sempre juguen amb el blanc i el negre que són els seus colors representatius.
  • Que ens volen vendre en realitat?
En realitat estan venent als pares que amb aquestes galetes els seus fills estaran distrets. Que amb elles passan de ser uns monstres a uns nens tranquils. Sembla que la galeta  faci màgia. 

Logo i cartell producte: APP TEMPUS


Després d'estar molt de temps treballant en ell i fent canvis i provant coses noves, aquí estan el logo i el cartell per promocionar el nostre producte. Encara falta fer algunes millores i tenim més idees pensades. Però de moment aquí estan els prototips.


cartell APP "TEMPUS"


logo APP "TEMPUS"



Anàlisis del còmic

Cadascun de nosaltres ha tingut que llegir-se un còmic i analitzar-lo aquí està el resultat del meu:

ESTÈTICA

- Vinyetes: Normalment són en formes de rectangle i algun cas en forma de quadrat. Solen haver tres tires, d'entre tres i quatre vinnytes.
- Composició planxa: Trobem que la majoria de planxes tenen tres tires però hi ha casos amb dos. Si les vinyetes són més grans. Normalment per cada tira hi han entre tres i quatre vinyetes. Entre tira i tira un distancia de mig centímetre i al voltant de les vinyetes fins al marge hi ha un centímetre o un cenímetre i mig.
- Onomatopèies, cinètiques, ideogrames...: Al ser un còmic d'acció, com és Spider-man, cada cop que sala al seu voltant veiem les cinètiques o quan el seu sentit aràgnid s'activa al voltant del seu cap, també quan les persones es mouen ràpid. 
Les onomatopèies apareixen quan alguna persona salta molt alt o cau al terra, quan es trenca alguna cosa..
- Digital/ fet a mà: Penso que és una barreja, dibuixos a mà però completats digitalment.
- Bafarades: Moltes són en forma de pensament, altres cridant, i altres de conversa normal. Sempre escrit en majúscules.
- Personatges:
1. Arde, Spider-man, arde!: Spider.man és el prota. El señor del fuego és l'enemic. També tenim una menció als quatre fantàstics.
2. El héroe y el holocausto: Spider-man com a prota, el señor del fuego és l'enemic un altre cop. Surten Los Vengadores (Capità Amèrica, Hèrcues, El caballer negre, Avispa...)
3. Bienvenidos a mi pesadilla!: Spider-man com a prota, també surt Hulk i pesadilla.
4. Llega Homicida: Spider-man és el prota, surt la tia May, triturador Hogan. Enemics: madame-fang, homicida masdall.

NARRATIVA

- Argument: És un noi a qui matan el seu tiet i ell no fa res per impedir´-ho i ha partir d'allà jurà ajudar a tothom. Li pica una aranya i té super poders.
- Personatges típics: Spider - man, els enèmics i els altres heròis convidats per ajudar-los.
- Trama del còmic que hem escollit: El cómic està dividit en quatre històries diferents.
1.Arde, Spider-man, arde: El senyor del foc baixa a la terra per menjar una pizza però els ajudants ddel pitzer el prenen com a enèmic i els bombers van a apagar-lo. Es cabreja i vol matar-los. Spider ho evita i lluïten per tota la ciutat.
2.El héroe y el holocausto: El seyor del foc torna i recupera la vara que Spider li havia tirat al riu, vol vengar-se i al final Spider li fa front. Arriban Los Vnegadores per ajudar-lo i es sorprenen l'actitud d'Spiderman.
3.Bienvenidos a mi pesadilla: Spider té un mal son però el converteix en real per ell. Fins al punt que han d trucar a la policia pels seus crits mentres dormia.
4. Llega Homicida: Lluïta contra el seu primer enèmic que presumeix d'haver-li ensenyat tot el que sap ara. Se'l troba mentres vigila al novio de la seva tieta.







Producte: APP Tempus, organitza't!

Avui toca possar asentar una mica les bases del treball del trimestre, la nostra aplicació. 
Presentació:
Es tracta d'una aplicació que t'ajuda a organitzar-te el dia a dia, sobretot en época d'exàmens. Però a part té l'opció de compartir els apunts en foros, cada matí t'envia consells i recomancions. També pots possar-te recordatoris..
Target: (variables dures i tobes)
El nostre producte està enfocat a estudiants. Eenglobariem des de primer de la ESO, uns 13 anys, fins a la universitat, més o menys uns 24 i 25 anys. Però sbretot ens centrariem en gent de la ESO, perquè potser encara no han trobat el seu mètode d'estudi perfecte. De totes formes al oferir altres opcions que no siguin organitzar-te el temps, qualsevol rang d'edat seria perfecte.
El sexe no importa. Tant homes com dones podrien utilitzar-la. Tot i que potser som les noies a les que ens agrada més tenir-ho tot organitza't.
El nivell socio econòmic seria mitjà i alt.
En quant a la personalitat, haurien de ser persones que vulguin treure el seu màxim profit al dia, que vulguin millorar notes. També gent organitzada, perquè així no has de montar-te tu l'horari i a la vegada gent desorganitzada, per possar ordre als seus estudis.
Sobre els hobbies, gustos... Va dirigida a persones que són actives, per tant que els agradi sortir, quedar amb els amics... En definitva, gent a les els agradi estudiar i gent a qui no. 
Tècniques utilitzades:
- l'ús de paraules esque: "organitza't!"
- per convéncer apareixen uns quants adolescents utilitzant noves tecnologies  i podria ser l'app
- també relacionat amb la tecnologia per dir que som moderns.
- al cartell apareixen les plataformes on està disponible, xarxes socials, codi QR...