jueves, 1 de marzo de 2018

Anàlisi de publicitat

Per practicar la teoria de publicitat hem d'analitzar tres anuncis i veure les seves característiques. Aqui van els que jo he escollit:

ANUNCI 1

https://youtu.be/fu9syut01HY


  • Quin producte és? 
L'empresa American Tourister es dedica a vendre maletes, motxilles... Métodes de transport per anar de viatge o per la teva ciutat. L'empresa anunciadora es la própia marca.

  • Quin és el target?
L'anunci està ple de gent jove, aleshores es centra en aquesta edat, adolescents i young adults. Des dels setze fins al quaranta. Tan homes com dones no hi ha problema. El nivell econòmic seria mitjà alt, perquè són bastant caras. I la personalitat dels clients seria aventurera, que vulgui viatjar, viure experiències noves, que vulgui desconectar un cap de setmana...
  • Quins recursos publicitaris apareixen?
Utilitzen l'exageració quan surten tots volant i van d'un país a un altre. Volen dir-te que així viatjaràs molt i l'estona de trasnport es passarà volant.
També els diferents eslògans, t'inspiren i et donen ganes de sortir de casa i moure't. 
Utilitzen molts colors vius i cridaners perque et fixis, perquè els veiem moderns i divertits.
Al aparèixer tanta gent t'estan dient que tothom utilitza el seu producte i que l'utilitzis per no quedar-te enrere.
  • Què ens vol vendre en realitat?
En realitat ens venen l'idea de veure món, viatjar. Viure noves experiències i ser feliç.


ANUNCI 2

https://youtu.be/vJyZj5iAp6Q


  • Quin producte és?
Es tracta de l'anunci de la loteria nacional de Nadal que es fa cada any. La gent participa per guanayar diners. És una tradició.
La productora és l'estat Espanyol i com posa a l'imatge, dirigit per Alejandro Amenábar.

  • Quin és el target?
El target va cap a gent adulta, gent que volgués invertir els seus diners en això i no en alguna cosa que vol comprar-se al moment. Per tant ficaria des dels trenta fins als setanta anys. El nivell econòmic serian doncs de tots els nivells, perquè és barata i tothom participa. La seva personalitat hauria de ser gent que té molts somnis, que vol més diners, que vol deixar de treballar, que utilitza això per veures amb amics i intercanviar els números...
  • Quins recursos publicitaris apareixen?
Els recursos que aparèixen són jugar amb les persones i el "i si em toca?", el mai poder-se quedar amb el dubte. Al ser un anunci poc habitual als típics de cada any, fa que desconnectis del que t'estan venent. 
També utilitzan la caracterització, perquè la noia de l'anunci és una actriu que va fer una
 peli que va triunfar molt fa uns anys (el club de los incomprendidos), a més la tècnica del paralel.lisme, perquè quan l'anunci acaba, torna a fer la història del principi. Que la noia apareix al planeta, es troba la parella...
  • Que ens volen vendre en realitat?
En realitat ens venen els diners, els somnis que podries complir amb tots els diners. El deixar de treballar, el ser "lliure".


ANUNCI 3

https://youtu.be/XFsZ6BO4LU0


  • Quin producte és?
Es tracta d’unes galetes. Característiques perquè la galeta és de chocolata i l’interior és de color blanc. L’anunci l’ha produït la pròpia empresa d’oreos. 
  • Quin és el target?
El target és cap a infants. Perquè al representar contes doncs els nens si fixen més, però tot i així hi ha un nombre molt elevat d’adolescents que en consumeixen. Seria un producte de nivell econòmic baix-mitjà i en aquest sentit va dirigit als pares perquè són els que tenen els diners i decidiran qui si ho compran. I va dirigit a persones creatives. Que els agradi i els cridi l’atenció allò que és diferent. 
  • Quines só les tècniques utilitzades?
Les tècniques usades son la personificació, per els contes quw representen. També l’ús d’un jingle perquè no se’t tregui del cap. I a més també utilitzan un eslògan.
Els colors, son molt pastels, i sempre juguen amb el blanc i el negre que són els seus colors representatius.
  • Que ens volen vendre en realitat?
En realitat estan venent als pares que amb aquestes galetes els seus fills estaran distrets. Que amb elles passan de ser uns monstres a uns nens tranquils. Sembla que la galeta  faci màgia. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario