domingo, 27 de mayo de 2018

Càrrecs del cinema

La feina d'avui, tracta de buscar información sobre les persones que surten als crèdits. Mai les llegim i son vitals perqu'e la producción pugui funcionar. Tenim una llista però la podem ampliar per pujar la nota.


Director

Dirigeix la gravació, dona instruccions als actors, decideix els plans, supervisa el decorat i el vestuari.
En general, totes les funcions per dur a terme un bon rodatge.

Director de fotografia

Els directors de fotografia treballen amb el director, la càmera de la tripulació i el departament d'il·luminació per crear la identitat visual, o la mirada, d'una pel·lícula

Director d'art

Els Directors d'Art realitzen la visió creativa del dissenyador de producció per a tots els conjunts i ubicacions que donen a les seves produccions la seva aparença.

Productor

És la persona que inverteix per la pel.lícula. Per tant, els beneficis que s'obtinguin seràn per a ell.


Productor executiu

Els productors executius no participen en els aspectes tècnics del procés de realització cinematogràfica. En general, tenen un paper financer o creatiu per assegurar-se que el projecte entra en producció. 

Assistent de producció

É
s membre de la tripulació cinematogràfica i és un títol de treball utilitzat en cinema i televisió per a una persona responsable de diversos aspectes d'una producció. El seu treball  pot variar molt depenent del pressupost i els requisits específics. En conlusió, ajuda a coordinar tots els recursos tècnics i humans d'una producció cinematogràfica.
 
Assistent de direcció
És l'ajudant de director de cinema i el seu
paper en una pel·lícula, inclou el seguiment del progrés diari contra el calendari de filmació, l'organització, el control del repartiment i la tripulació i el manteniment de l'ordre. A més, és l'enllaç del director amb els altres equips.

Guionista
Un guionista és una persona amb qui primer es contacta i se li dona la sinòpsis de la trama. És l'encarregat de crear el guió literari i donar-li vida i cos a l'història.

Continuista // Script

És la persona encarregada de supervisar la continuïtat d'un projecte com, una pel·lícula cinematogràfica o de televisió, sèrie de televisió, documental... Ho fa en tots els seus aspectes visuals i argumentals, de tal manera que el fil temporal en què es narra la història no experimenti cap salt de continuïtat a ulls de l'espectador.

Key Grip

El cap a càrrec de la mà d'obra i equip no elèctric utilitzat per donar suport i modificar la il·luminació. Inclou estands, banderes...

Stuntman // Especialista
És qui realitza trucs perillosos, sovint com a professió i substitueix a l'actor. Per exemple xocs de cotxes, caigudes de grans altures, ser arrastrats (per exemple, per un cavall) i explosions.

Muntatgista / Editor
Els editors de cinema treballen estretament amb el director per crear la pel·lícula i acabar-la.

Foley artist

Recrea els sons ambientals  que retrata la pel·lícula. És una técnica que  s'utilitza per millorar l'experiència auditiva de la pel·lícula. També es pot utilitzar per a cobrir els sons no desitjats capturats durant la seva filmació, com ara avions sobrevolant o circulant.

Extras:
Operador de càmara
s'encarrega de portar la cámara durant tot el rodatge, a més és el responsable del cuida't de la cámara. És important la seva relació amb el director o amb el director de fotografía, així amb poques paraules es poden dur a terme qualsevol pla
Director de càsting
Decideix junt amb el consens del productor i director, qui interpreta cada paper dins de la pel.lícula, sèrie...
Atrecista

S'encarrega de buscar tot l'atrezzo necessari que necesita la producción. Des de lámparas de peu, fins al boli que utilitzarà el prota. És important no confondre atrezzo amb vestuari. El vestuari és el que porten els actors i l'atrezzo amb vestuari. El vestuari és el que porten els actors i l'atrezzo és des de a decoració fins objectes amb els que s'interactua.


info:
http://www.editando.cl/2009/09/cargos-en-el-cine.html/
http://ruedaysobrevive.blogspot.com.es/2011/01/los-cargos-dentro-del-mundo-del-cine.html

No hay comentarios:

Publicar un comentario